Aplikacija

Ljudje, ki prihajajo na trening v Telodrom, so veliki večini aktivni posamezniki z razgibanim urnikom in veliko obveznostmi. Zato si le težko vzamejo čas za trening. Velikokrat se zgodi, da imajo ravno na termin treninga obveznost in želel sem jim ponuditi nadomesten termin. Upoštevati moram tudi standard, ki sem si ga zadal in ta je, da na treningu ne bo več kot 6 ljudi. Sprva smo takšne izjeme reševali sproti po telefonu, kasneje pa je zadeva postala veliko preveč obsežna.

Prav tako sem želel narediti transparenten sistem, ki bi jasno pokazal, kdaj sem poslal račun in kaj sem pri tem upošteval. Želel sem tudi, da bi ljudje lahko spremljali svoj napredek in meritve.

Stvar, ki pa me je najbolj morila, pa je bila baza zapiskov. O vsakem udeležencu sem zbiral zapiske od diagnostike, zdravstvene specifike, ter zapiske napredka, le tako sem lahko trening individualno prilagodil. Sprva so bili vsi ti zapiski spisani ob vpisnih listih. Kasneje pa je brskanje po listih vzelo veliko časa in tako nismo mogli več nadaljevati.
Želel sem vse te stvari elegantno rešiti z aplikacijo. Predstavljal sem si, da se je s takšno situacijo skoraj sigurno že kdo srečal in smatral, da takšen program že obstaja. Po slabem letu sem obupal nad iskanjem in se lotil razvoja spletne aplikacije. Seveda ni šlo gladko. Razvoj mi je vzel slaba 4 leta in slabih 5 tisoč evrov. Spletna aplikacija je v uporabi, potrebno bo še nekaj popravkov, vseeno pa sem nad rezultatom zadovoljen. Program funkcionira odlično, udeležencem olajša situacijo s termini, nam trenerjem pa omogoča, da lahko storitev ponudimo na najvišjem standardu in vsakemu posebej prilagodimo trening.